Privremeno zatvoren granični prelaz “Ribarci” kod Bosilegrada

Na osnovu novih mera koje je donela Vlada Republike Srbije radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti Covid-19, međunarodni putni saobraćaj se preusmerava na glavne granične prelaze i od jutros su privremeno zatvoreni manji i povremeni granični prelazi.

U skladu sa smernicama Vlade Srbije od danas je privremeno zatvoren granični prelaz “Ribarci” kod Bosilegrada na srpsko-bugarskoj granici, kao i srpsko-makedonski granični prelaz “Golema Crcorija-Goleš”.

Severnomakedonsko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je granični prelaz “Prohor Pčinjski” od danas u 7:00 sati zatvoren za putnike i putnička vozila, a u skladu sa dogovorom sa Vladom Srbije. Kako je saopšteno, svi putnici će se preusmeravati na granični prelaz “Tabanovce – Preševo”, prenosi MIA.

Od jutros ne radi i šest manjih graničnih prelaza između Srbije i Mađarske, a to su prelazi Bajmok (Bačalmaš), Rastina (Bačsentđerđ), Bački Vinogradi (Ašothalom), Horgoš 2 (Reske), Đala (Tisasiget) i Rabe (Kibekhaza), prenosi portal Subotica.

Crnogorska policija je saopštila da su zatvorena i tri granična prelaza sa Crnom Gorom, kao deo preventivnih mera u sprečavanju širenja virusa Covid-19.
Srbija je zatvorila i pojedine granične prelaze sa Hrvatskom – “Batina-Bezdan”, železnički most “Erdut-Bogojevo” i rečni prelaz “Apatin”, javlja Novosadski informativni portal 021.

Od jutros je zatvoren i određeni broj graničnih prelaza prema Bosni i Hercegovini.

Izvor: srbija.gov.rs / RTS / 021.rs / Tanjug

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar