Počela građevinska sezona u Dimitrovgradu, asfaltirane ulice u Lukavici i Gornjem Belešu

Građevinska sezona u Dimitrovgradu počela je asfaltiranjem ulica u Lukavici i Gornjem Belešu. Sredstva za asfaltiranje puteva u ovim prigradskim naseljima obezbeđena su putem projekta prve faze rekonstrukcije puteva u naseljima Gojin Dol-Beleš-Željuša-Lukavica čija je vrednost oko 40 miliona dinara. Izvođač radova je preduzeće “Drumovi A&D”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 213-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 214-1024x683.jpg

Prema rečima pomoćnika predsednika opštine za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu Žana Conevića ovo je bio jedan veoma zahtevan građevinski poduhvat zbog složene konfiguracije terena.

“U Lukavici je asfalirana ulica ‘Rudina’ u dužini od 223 m. Širina puta je 3 m, u krivinama ide i do 4,5 m, a debljina asfalta je 6 cm. Imajući u vidu da je ova deonica bila u veoma lošem stanju i da niko nije verovao da može biti završena, radovi su na zadovoljstvo svih nas uspešno okončani” – istakao je Conević.

This image has an empty alt attribute; its file name is 215-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 216-1024x683.jpg

Paralelno sa Lukavicom asfaltirana je ulica u Gornjem Belešu u dužini od 270 m, ističe pomoćnik predsednika opštine. Širina asfalta je 2,60 do 2,80 m, a debljina asfalta je 6 cm. Ulica je bila u veoma lošem stanju zbog močvarnog tla, ali kako kaže Conević nakon iskopavanja mulja i blata sve je u najboljem redu.

“Predstoji nam asfaltiranje jos 14 ulica u Gornjem Belešu i Donjoj Željuši. Takođe, očekujemo da se raspiše javna nabavka za asfaltiranje još 24 ulice i sokaka. Nadamo se da će do kraja građevinske sezone sve planirane aktivnosti biti uspešno završene” – rekao je on i naglasio da zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, neke ulice i sokaci neće biti asfaltirani.

Najavio je da će krajem marta krenuti rekonstrukcija regionalnog puta Lukavica-Verzar, na kojoj će raditi PZP “Trejs”, a podizvođač radova je preduzeće “Drumovi A&D”. Biće zamenjena i primarna i sekundarna vodovodna mreža i postaviće se cevi za kanalizaciju, dodao je Conević.

U cilju unapređenja postojeće putne mreže i podizanja nivoa opšte bezbednosti drumskog saobraćaja na teritoriji dimitrovgradske opštine Conević je najavio da će biti rekonstruisani regionalni putni pravci. Za ovu namenu biće izdvojeno oko 5 miliona evra.

T. Petrov

Foto: T. Petrov / Žan Conević

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar