Robert Petrov: Dimitrovgradski Dom zdravlja preduzeo preventivne mere na osnovu preporuka nadležnih zdravstvenih institucija

Povodom novonastale situacije u vezi pojave koronavirusa u Srbiji danas je u Dimitrovgradu zasedao Opštinski štab za vanredne situacije. Članovi štaba upoznati su sa aktuelnom epidemiološkom situacijom kao i sa svim neophodnim merama zdravstvenog nadzora koje su sprovedene.

Robert Petrov, direktor Doma zdravlja i član štaba je u izjavi za medije rekao da je ova zdravstvena institucija u okviru svojih kompetencija i nadležnosti preduzela preventivne mere na osnovu preporuka Svetske zdravstvene organizacije, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje.

Petrov je istakao da je Dom zdravlja imao lica koje je stavio pod pojačani epidemiološki nadzor, kao i uzrokovane pacijente na koronavirus, ali da su njihovi rezultati testiranja negativni. On je odbacio navodne špekulacije na društvenim mrežama u vezi sa sumnjom na koronavirus kod državljana koji su doputovali iz Italije u Dimitrovgrad i naglasio da će dimitrovgradska ustanova zdravstvene zaštite u koordinaciji sa okružnim Zavodom za javno zdravlje iznositi u javnost samo zvanične informacije.

Član Opštinskog štaba je kazao da je Opština Dimitrovgrad odobrila milion dinara Domu zdravlja za nabavku lične zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava. Takođe, po 50.000 dinara u istu svrhu dato je dimitrovgradskim školama.

Pogledajte u celosti razgovor sa Robertom Petrovim.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj i montaža: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
mart 2020

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar