Sedam novih slučajeva koronavirusa u Srbiji, ukupno 55 zaraženih

U Republici Srbiji je do 8:00 časova 16. marta 2020. godine registrovano ukupno 55 potvrđenih slučajeva COVID 19, objavljeno je sajtu Miniistarstva zdravlja. Od poslednjeg izveštaja do 8:00 časova, 16.03.2020. godine testirani su uzorci 18 osoba od kojih je 7 pozitivnih i 11 negativnih na novi korona virus.

Tri osobe se nalaze u kućnoj izolaciji sa lakšom kliničkom slikom, dok su četiri osobe zadržane na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do 8:00 časova 16. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 301 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

Zbog koronavirusa u Srbiji je proglašeno vanredno stanje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je tu odluku sinoć posle celodnevnih sastanaka koje je imao sa Kriznim štabovima, predsednicama Vlade i Skupštine.

Zajedničku odluku o proglašenju vanrednog stanja doneli su predsednik države, predsednica skupštine i predsednica Vlade na osnovu Ustavnih ovlašćenja.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da su od sinoć zatvorene granice i da će na granicama biti Vojska Srbije, koja će pomagati sanitarnoj inspekciji i graničnoj policiji.

Izvor: Ministarstvo zdravlja / RTS

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar