a

Zbog uvođenja vanrednog stanja otkazani svi sportski događaji u Srbiji

Zbog uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, sve sportske manifestacije su otkazane za vreme njegovog trajanja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 230-1024x683.jpg

Pre proglašenja vanrednog stanja fudbaleri „Balkanskog“ i košarkaši „Dimitrovgrada“ odigrali su minulog vikenda svoje mečeve u okviru redovnih kola Zone Istok, odnosno Prve muške regionalne lige Istok.

Balkanski je u Sportskom centru „Park“ u Dimitrovgradu savladao ekipu „Jedinstva“ iz Pirota rezultatom 4:1 (2:1), u utakmici 17. kola Zone Istok. Strelci za domaći tim bili su Davor Petrov, Nikola Ćirić, Stefan Todorović i Danilo Vasov.

Dimitrovgadski sastav se nalazi na petom mestu na prvenstvenoj lestvici sa 30 osvojenih bodova. Na čelu tabele su „Kablovi“ sa 45. Prate ga „Timok 1919“ sa 39 i „Hajduk Veljko“ sa 37 bodova.

This image has an empty alt attribute; its file name is 231-1024x683.jpg

U susretu 17. kola Prve muške regionalne lige Istok, košarkaši Dimitrovgrada savladali su sinoć na domaćem parketu ekipu “Niša” rezultatom 78:77 (17:17, 21:19, 24:17, 16:24).

Dimitrovgradski tim je na deobi šestog mesta na tabeli sa ekipom “Marinosa”. Oba tima su upisala po devet pobeda i osam poraza.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar