a

Vladica Dimitrov o sednici Okružnog štaba za vanredne situacije

U Pirotu je danas održana sednica Okružnog štaba za vanredne situacije na kojoj je analizirana aktuelna epidemiološka situacija u vezi sa koronavirusom u Pirotskom okrugu, kao i organizacija rada svih službi koje su zadužene za sprovođenje naredbi Vlade Republike Srbije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 262-1024x683.jpg

Na sastanku, kome je prisustvovao i predsednik opštine Dimitrovgrad, a ujedno i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Vladica Dimitrov, je konstantovano da u okrugu još uvek nema registrovanih slučajeva zaraženih koronavirusom, ali da je neminovno da se virus ubrzo pojavi i u ovom delu Srbije.

Zbog toga, Dimitrov savetuje oprez i apeluje na sve građane da u slučaju preke potrebe ne napuštaju svoje domove i da smanje kontakte kako bi što lakše prebrodili ovaj težek period.

This image has an empty alt attribute; its file name is 263-1024x683.jpg

Predsednik opštine pojašnjava situaciju sa ljudima koji su u Dimitrovgrad došli iz drugih zemalja. Prema njegovim rečima svakog dana se prave spiskovi sa pridošlim licima i izveštaji se šalju Policijskoj stanici i Zavodu za javno zdravlje u Pirotu, a zatim se, kako kaže, po proceni slučaja preko sanitarnih inspektora sprovodi određeni epidemiološki nadzor nad njima.

Opština Dimitrovgrad je donela teške mere, ali one su u ovom trenutku neophodne za dobrobit svih njenih građana, kazao je Dimitrov i dodao da je lokalna samouprava stopirala sve svoje redovne aktivnosti za ovu godinu dok je na snazi vanredno stanje, a sve raspoložive snage usmerila u borbu protiv ove epidemije.

Detaljnije o zaključcima sa sednice Okružnog štaba za vanredne situacije i o trenutnoj situaciji u opštini Dimitrovgrad u izjavi za FAR govori Vladica Dimitrov.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
mart 2020

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar