a

Dimitrov: Sumnja na koronavirus u Dimitrovgradu, maksimalno poštovati mere zaštite

U opštini Dimitrovgrad se sumnja na pojavu koronavirusa, ali će javnost o tome biti blagovremeno obaveštena nakon ispitivanja rezultata. Predsednik opštine Vladica Dimitrov je tim povodom u telefonskom razgovoru za FAR apelovao na sve građane koji ne shvataju ozbiljnost trenutnog stanja, a pogotovo na mlađu populaciju, za odgovorniji pristup novonastaloj situaciji i pridržavanju propisanih mera zaštite.

This image has an empty alt attribute; its file name is 303-1024x683.jpg

Usled sumnje na pojavu koronavirusa na današnjoj sednici Stručno-operativnog tima pri Štabu za vanredne siuacije opštine Dimitrovgrad konstantovano je da je epidemiološka situacija u Dimitrovgradu pogoršana, ali prema rečima Dimitrova to nije razlog za paniku niti preterani strah, već za oprez.

Rukovodilac Stručno-operativnog tima i komandant Opštinskog štaba je još jednom apelovao na Dimitrovgrađane da smanje kontakte na minimum i da bez preke potrebe ne napuštaju svoje domove. U slučaju izlaska u spoljašnju sredinu, kako kaže Dimitrov, nos i usta treba pokriti maramom, pelenom ili krpom kako bi se smanjilo prenošenje virusa i uspelo u borbi protiv ove epidemije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 304-1024x683.jpg

Dimitrov komentariše i kilometarsku kolonu kamiona ka graničnom prelazu Gradina usled gužve na teretnom terminalu, Ističe da će lokalna samouprava obezbediti pijaću vodu za vozače, a da će ukoliko se ukaže potreba za tim u koordinaciji sa državom obezbediti i hranu.

Usled pojačanog priliva ljudi u seoskim sredinama, predsednik opštine je apelovao i na pekare da dostave lokalnoj samoupravi svoje planove, a da će im ona izaći u susret tako što će subvencionisati distribuciju hleba.

Detaljnije u izjavi za FAR govori Vladica Dimitrov.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
mart 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar