Nastava na daljinu: Radna subota za osnovce, od ponedeljka i na RTS2

Nastava na daljinu startovala je u utorak i zato je za đake u Srbiji radna subota. Osnovci na televizijskom kanalu RTS 3 imaju predavanja od 8:00 sati, prema rasporedu koji je dostupan na sajtu RTS-a, u programskoj šemi RTS 3 i na sajtu Ministarstva prosvete.

Od ponedeljka, 23. marta, nastava će se održavati radnim danima. Osnovci od 1. do 4. razreda nastavne časove mogu pratiti od 8:00 do 14:45 na televizijskom kanalu RTS 2, a đaci od 5. do 8. razreda nastavu mogu pratiti (takođe od 8:00 časova) na televizijskom kanalu RTS 3.

U poslepodnevnim časovima, od ponedeljka će radnim danima (nakon nastave za osmake) od 15:30 do 20:00 sati biti emitovana predavanja iz opšteobrazovnih predmeta za srednjoškolce.

Raspored emitovanja obrazovnih sadržaja je dostupan na sajtu Ministarstva prosvete, i na sajtu RTS-a, u programskoj šemi televizijskih kanala RTS2 i RTS3.

Ako na neki čas zakasne ili ga propuste, a žele da ga pogledaju na kanalima RTS 2 ili RTS 3, učenici to mogu učiniti u naredna 72 sata.

Sva predavanja su dostupna i na internetu, na sledećim adresama: na sajtu RTS-a, podsajtu (direktan pristup, bez registracije) mojaskola.rtsplaneta.rs  i na internet platformi RTS Planeta.

Na platformi RTS Planeta biće dostupni svi emitovani časovi. Tu se mogu naknadno i više puta pregledati, a operateri neće naplaćivati protok i prenos podataka za te sadržaje, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Da biste pristupili nastavnim sadržajima na RTS Planeti preko mobilnog telefona potrebno je da instalirate besplatnu aplikaciju koja je dostupna u Gugl prodavnici (Google play) odnosno App Store.

Sledeći korak je registracija preko Fejsbuk naloga ili imejl adrese.

Kada dođete na RTS Planetu, odmah ćete ugledati odeljak “Moja škola” – nalazi se na naslovnoj strani na vebu i u kategoriji “Moja škola” u glavnom meniju.

Časove na internet platformi RTS Planeta možete pratiti kada želite, gde želite, možete da ih pauzirate, nastavite ili ponovo pogledate.

Na internet portalu RTS-a možete direktno, bez registracije, pristupiti portalu “Moja Škola” gde iz padajućih menija birate predavanje koje želite da pratite.

Takođe, otvoren je još jedan podstajt za direktan pristup https://mojaskola.rtsplaneta.rs/.

Dodatne informacije o učenju na daljinu roditelji mogu dobiti pozivom na broj telefona 011/735 05 57.

Izvor: RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar