a

U Bosilegradu krv dalo 16 humanih građana

Bosilegrađani su pokazali svoju humanost i u vreme vanrednog stanja, a u današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi odazvalo se 16 davalaca. Akcija su u sali skupštine opštine organizovali Crveni krst Boslegrad i Zavod za transfuziju krvi iz Niša.

This image has an empty alt attribute; its file name is 306-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 307-1024x683.jpg

U Crvenom krstu Srbije kažu da su za davaoce krvi uvedene dodatne mere predostrožnosti koje su sastavni deo uobičajenog izbora davalaca krvi, sa izmenama koje imaju za cilj samo da pojačaju nadzor u novonastaloj situaciji sa pojavom koronavirusa. Takođe napominju da je davanje krvi bezbedan proces i građani ne treba da odustaju od dobrovoljnog davanja krvi.

This image has an empty alt attribute; its file name is 308-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 309-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 310-1024x683.jpg

“Potrebe za krvlju su konstantne, a samo zahvaljujući dobrobvoljnim davaocima krvi možemo da obezbedimo krv za naše najugroženije sugrađane“ – naglašavau u Crvenom krstu Srbije.

P. Videnov

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar