Lica koja dolaze na teritoriju opštine Dimitrovgrad iz drugih sredina u obavezi da se prijave

U vezi novonastale situacije sa epidemijom koronavirusa, Stručno-operativni tim pri Štabu za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad doneo je 19. marta ove godine zaključak koji se odnosi na prijavu osoba koje dolaze u Dimitrovgrad iz inostranstva i drugih gradova i opština u Srbiji.

U zaključku koji je objavljen na sajtu opštine Dimitrovgrad se kaže da sva lica koja dolaze iz drugih država na teritoriju opštine su obavezna da se najstrože pridržavaju rešenja sanitarnog inspektora koje dobijaju prilikom ulasku u zemlju, a ukoliko iz bilo kog razloga takvo rešenje nisu dobili dužni su da svoj dolazak bez odlaganja prijave Domu zdravlja Dimitrovgrad na tel. 010/361-966 i Policijskoj stanici Dimitrovgrad na tel. 010/353-070, radi evidentiranja, praćenja zdravstvenog stanja i eventualnog pružanja zdravstvene pomoći.

Lica koja u Dimitrovgrad dolaze iz drugih gradova i opština u Srbiji obavezna su da svoj dolazak prijave Stručno – operativnom timu pri Štabu za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad na brojeve telefona: 010/362-162 i 063/159-50-97.

Takođe, svi građani opštine Dimitrovgrad i upravnici stambenih zajednica su u obavezi da ukoliko imaju saznanja o dolasku lica iz pomenute kategorije obaveste Stručno – operativni tim pri Štabu za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad na brojeve telefona: 010/362-162 i 063/159-50-97.

A. Todorov (izvor: Opština Dimitrovgrad)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar