Vladica Dimitrov građanima Dimitrovgrada: Budite odgovorni, ostanite kod kuće!

Na današnjem sastanku Stručno-operativnog tima Opštinskog štaba za vanredne situacije konstantovano je da je epidemiološka situacija u Dimitrovgradu u odnosu na jučerašnji dan nepromenjena. Predsednik opštine Vladica Dimitrov je još jednom apelovao na sve građane da budu odgovorni i da ostanu u svojim domovima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 323-1024x683.jpg

Dimitrov je u telefonskom razgovoru za FAR rekao da je Opštinski štab na zasedanju doneo naredbu da vlasnici maloprodajnih objekata pod hitno onemoguće konzumiranje alkohola i drugih pića. Dodaje da ukoliko se naredba ne bude poštovala prodavnice će biti zatvarane, a vlasnici kažnjavani u skladu sa pravilima koja su na snazi u vreme vanrednog stanja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 324-1024x683.jpg

Komandant Opštinskog štaba apeluje na ljude koji u Dimitrovgrad dolaze iz drugih područja da se prijave i da određeno vreme provedu u kućnoj izolaciji kao i da prate svoje zdravstveno stanje, a u slučaju pojave simptoma da se jave Domu zdravlja.

Dimitrov poručuje svim stanovnicima opštine da javni prevoz više neće funkiconisati, kao i da je zabranjeno okupljanje više od pet ljudi na jednom mestu uz obavezu poštovanja propisanog odstojanja od jednog metra.

This image has an empty alt attribute; its file name is 325-1024x683.jpg

Opštinski štab bi uskoro trebalo, prema rečima Dimitrova, da donese meru zabrane kretanja bez maski za sve građane opštine. On kaže da je lokalna samouprava u pregovorima za nabavku pamučnih maski i dodaje da će nakon dobavljanja one najpre biti distribuirane radnicima javnih službi, prodavnica, pekara, a zatim i građanstvu.

Opštinska služba za podršku i pomoć u kući funkcioniše na zadovoljavajući način sa oko 30 poziva na dnevnom nivou, ističe Dimitrov i dodaje da služba raspolaže sa dovoljnim brojem ljudi, vozila i volontera koji svakodnevno pružaju pomoć starijim licima, osobama sa smetnjama u razvoju i hroničnim bolesnicima.

Detaljnije o novonastaloj situaciji i merama zaštite za FAR govori Vladica Dimitrov.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
mart 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar