a

Zaharijev: Bosilegrad bez koronavirusa, kafići ne rade, a stanovništvo se normalno snabdeva

Kod nas nema zaraženih koronavirusom, ali su u Bosilegradu zatvoreni kafići i ugostiteljski objekti po odluci Vlade Srbije, rekao je Vladimir Zaharijev, predsednik opštine i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije. Dozvoljena je kućna dostava hrana i pića od 6:00 ujutru do 16:00 časova. Radno vreme prodavnica je od 6:00 do 16:00 časova popodne, a u nedelju nešto duže od 4:00 do 16:00 časova.

This image has an empty alt attribute; its file name is 341-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 342-1024x683.jpg

Zaharijev je takođe rekao da se građanima dostavljaju potrebne namirnice i lekovi i da od danas u Bosilegradu rade četiri Kol-centra. Međutim, on je upozorio da na teritoriji Bosilegrad zaštitnih maski nema i da se izdvajaju sredstva za njihovu nabavku.

On očekuje da će se sledeće nedelje iz drugih zemalja u Bosilegrad vratiti više od 20 ljudi koji će morati da prođu kroz sistem samoizolacije.

Novinar: Teodora Petrov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Vladimir Krojf Zahariev
Produkcija: FAR TV
mart 2020

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar