a

“Baj Onzi u doba korone” na Virtuelnom muzeju Caribrod

Autor popularnog bloga Virtuelni muzej Caribrod Marjan Milanov u dane vikenda pokrenuo je na tom sajtu strip serijal pod nazivom “Baj Onzi u doba korone”.

Baj Onzi je najpoznatiji crtani lik proslavljenog caribrodskog karikaturiste i slikara Metodi Mete Petrova. Po njemu je i sam Meta dobio taj nadimak.

Baj Onzi je predstavnik običnog, malog čoveka i ogledalo društvene, socijalne i političke atmosfere u nekadašnjem Dimitrovgradu, kaže Milanov za FAR i dodaje da je ovaj humoristički strip u kaiševima izlazio skoro 35 godina i bio jedan od najčitanijih delova lista na bugarskom jeziku “Bratstvo”.

“Danas, u dobu koronavirusa, u toku vanrednog stanja, kada često ignorišemo ogromnu opasnost koja nas vreba, želeo sam da se podsetimo Metinih strip kaiševa, ali u prilagođenom izdanju! Naime, odlučio sam da započnem strip serijal – Baj Onzi u doba korone. Koristiću stare Metine strip-kaiševe, samo ću u njih upisivati drugačiji tekst, po mom scenariju. U nadi i želji da se malo opustimo, malo nasmejemo, ali i da nas opet Baj Onzi opomene i skrene pažnju na trenutnu sliku i stanje u društvu, na pozitivne i negativne pojave, na naš mentalitet koji opet pomalo prkosi logici i zdravom razumu”, kaže Milanov.

Pored bloga, strip kaiševi biće objavljavini i na fejsbuk stranici Virtuelnog muzeja Caribrod.

Marjan Milanov je pozvao sve građane rečima “SEDETE SI DOMA i čitajte Baj Onzija i Virtuelni muzej Caribrod”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 352-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 353-1024x683.jpg

P. Videnov (izvor: Virtuelni muzej Caribrod)

Foto: Virtuelni muzej Caribrod

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar