a

Emitovanje nastave na bugarskom jeziku na Radio-televiziji Caribrod

Osnovna škola “Hristo Botev” u Dimitrovgradu u saradnji sa Radio-televizijom Caribrod, Nacionalnim savetom bugarske nacionalne manjine u Srbiji i Ministarstvom prosvete počeće od danas emitovanje nastave na bugarskom jeziku. Ovo je za portal FAR izjavila direktorka ove obrazovne ustanove Katarina Simeonov i dodala:

“Ministarstvo prosvete je veoma zainteresovano da se obezbedi kvalitetna nastava za pripadnike nacionalnih manjina. U dogovoru sa Nacionalnim savetom i sa Ministartsvom spremljeno je nekoliko časova koji treba da snimi lokalna medijska kuća u Dimitrovgradu – Radio-televizija Caribrod”.

Simeonov je naglasila da emitovanje nastave počinje u 16:30 časova za učenike prvog razreda, a narednih dana biće emitovana i za učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda.

Što se tiče onlajn nastave direktorka škole je izjavila da ide redovno za sve đake, da je zadovoljna i đacima i nastavnicima.

T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar