a

Saša Markov: Putevi prohodni, visina snega od 20 do 25 cm

Hladan vazduh sa Severoistoka Evrope zahvatio je područje Srbije, a najviše snega palo je na istoku zemlje. Saša Markov, opštinski inspektor za drumski saobraćaj kaže za FAR da su putevi u opštini Dimitrovgrad prohodni u zimskim uslovima i da se prosečna visina snežnog pokrivača kreće od 20 do 25 santimetara.

Regionalne putne pravce održava fima Trace PZP Niš, a mašine za čišćenje snega su na terenu i čiste lokalne putne pravce u Visoku i Zabrđu, puteve na potezu Borovo-Vrapča-Skrvenica-Gornja Nevlja i Željuša-Dragovita-Poganovo, ističe Markov i dodaje da ima dovoljno mehanizacije, soli i rizle.

This image has an empty alt attribute; its file name is 365-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 366-1024x683.jpg

On takođe naglašava da se ulice u gradu i prigradskim naseljima redovno čiste i saobraćaj se odvija bez problema, a vozačima se savetuje upotreba zimske opreme i krajnje oprezna vožnja.

Iz meteorološke stanice u Željuši dobili smo informaciju da je jutros visina snega bila 16 cm i da se očekuje povećanje visine snežnog pokrivača. Duva umeren jugoistočni vetar brzinom od 6 do 9 m/s, dok je temperatura u 11:00 bila 0 stepeni.

This image has an empty alt attribute; its file name is 367-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 368-1024x683.jpg

U RHMZ-u kažu da će danas i sutra doći do stvaranja snežnog pokrivača, u većini mesta od 10 do 15 cm, na planinama i u nižim predelima istočne Srbije od 20 do 40 cm, lokalno i više, gde će usled jakog vetra doći će do stvaranja snežnih nanosa. Slabljenje i postepeni prestanak snežnih padavina očekuje se u sredu tokom dana.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar