Saša Markov: Putevi prohodni, visina snega od 20 do 25 cm

Hladan vazduh sa Severoistoka Evrope zahvatio je područje Srbije, a najviše snega palo je na istoku zemlje. Saša Markov, opštinski inspektor za drumski saobraćaj kaže za FAR da su putevi u opštini Dimitrovgrad prohodni u zimskim uslovima i da se prosečna visina snežnog pokrivača kreće od 20 do 25 santimetara.

Regionalne putne pravce održava fima Trace PZP Niš, a mašine za čišćenje snega su na terenu i čiste lokalne putne pravce u Visoku i Zabrđu, puteve na potezu Borovo-Vrapča-Skrvenica-Gornja Nevlja i Željuša-Dragovita-Poganovo, ističe Markov i dodaje da ima dovoljno mehanizacije, soli i rizle.

This image has an empty alt attribute; its file name is 365-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 366-1024x683.jpg

On takođe naglašava da se ulice u gradu i prigradskim naseljima redovno čiste i saobraćaj se odvija bez problema, a vozačima se savetuje upotreba zimske opreme i krajnje oprezna vožnja.

Iz meteorološke stanice u Željuši dobili smo informaciju da je jutros visina snega bila 16 cm i da se očekuje povećanje visine snežnog pokrivača. Duva umeren jugoistočni vetar brzinom od 6 do 9 m/s, dok je temperatura u 11:00 bila 0 stepeni.

This image has an empty alt attribute; its file name is 367-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 368-1024x683.jpg

U RHMZ-u kažu da će danas i sutra doći do stvaranja snežnog pokrivača, u većini mesta od 10 do 15 cm, na planinama i u nižim predelima istočne Srbije od 20 do 40 cm, lokalno i više, gde će usled jakog vetra doći će do stvaranja snežnih nanosa. Slabljenje i postepeni prestanak snežnih padavina očekuje se u sredu tokom dana.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar