a

Do ponedeljka temperatura u porastu

Nakon tri zimska dana, ponovo počinje buđenje proleća, koje je već kalendarski stiglo. Prema prognozi RHMZ-a, dolazi do postepenog smanjenja oblačnosti i u većini krajeva Srbije danas će biti suvo. U centralnim i južnim predelima tokom prepodneva ponegde sa kratkotrajnim snegom, posle podne uz mogućnost slabe kiše. Vetar umeren i jak, u košavskom području sa udarima olujne jačine, istočni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 4 do 11 stepeni.

Do ponedeljka temperatura u porastu. U petak oblačno, još malo toplije i suvo. Samo u južnim predelima mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Najniža temperatura od 0 do 5, najviša dnevna od 9 do 14 stepeni. U subotu još toplije sa maksimalnom temperaturom od 11 do 16 stepeni, u nedelju ponegde slaba kiša.

Za period od 29. marta do 2 aprila sinoptičari najavljuju oblačno vreme, ponegde sa slabom kišom. Temperatura oko prosečnih vrednosti, a krajem perioda svežije.

P. Videnov (izvor: RTS / RHMZ)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar