Vladica Dimitrov: Sumnja na koronavirus kod jedne osobe, u narednom periodu potrebna gvozdena disciplina

Jedna osoba sa sumnjom na koronavirus u Dimitrovgradu poslata na dalja ispitivanja. U naredne dve sedmice ubrzanje širenja virusa, potrebna gvozdena disciplina. Zabrana kretanja nije kršena. Početkom naredne nedelje maske i za građanstvo. “Komunalac” u ponedeljak vrši dezinfekciju trotoara i ulaza u prodavnice. “Bled doo”, ulica Balkanska 14, “Bled doo”, ulica Balkanska 20 i Mesara “Biftek”, ulica Balkanska 47 otvoreni sutra od 4:00 do 7:00 sati za osobe starije od 65 godina.

This image has an empty alt attribute; its file name is 434-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 435-1024x683.jpg

U telefonskom razgovoru za FAR Vladica Dimitrov, komandant Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad je rekao da kod jedne osobe postoji sumnja na zarazu koronavirusom i da je ona poslata na dalja ispitivanja. On je ocenio trenutnu epidemiološku situaciju u gradu stabilnom, ali je još jednom apelovao na građane Dimitrovgrada da ostanu kod kuće i da se pridržavaju svih propisanih mera zaštite jer, kako kaže, naredne dve sedmice će biti udarne i tada se očekuje povećanje broja obolelih.

This image has an empty alt attribute; its file name is 436-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 437-1024x683.jpg

Nakon podele višekratnih pamučnih maski zaposlenima u javnom i privatnom sektoru, od ponedeljka će, prema rečima komandanta Štaba, one biti dostupne i za građanstvo. On ističe da će Javno preduzeće “Komunalac” prvog dana u nedelji vršiti dezinfekciju trotoara u Balkanskoj, kao i trgovinskih radnji od naselja Strošena češma do Železničke stanice.

This image has an empty alt attribute; its file name is 438-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 439-1024x683.jpg

Sutra će širom zemlje za starije od 65 godina u periodu od 4:00 do 7:00 sati ujutru biti otvoren veliki broj maloprodajnih objekata. U Dimitrovgradu će to biti – “Bled doo”, ulica Balkanska 14, “Bled doo”, ulica Balkanska 20 i Mesara “Biftek”, ulica Balkanska 47. Dimitrov je apelovao na starije sugrađane da bez preke potrebe ne idu u nabavku osnovnih životnih namirnica, jer su prodavnice mesta gde cirkuliše veliki broj ljudi i samim tim postoji potencijalna mogućnost zaraze.

Detaljnije u izjavi za FAR govori Vladica Dimitrov.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
mart 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar