Vladica Dimitrov: Počinje podela maski građanima Dimitrovgrada, “Komunalac” dezinfikuje stambene zgrade

Danas i sutra biće podeljeno 1500 maski građanima Dimitrovgrada. “Komunalac” hlornim preparatima dezinfikuje danas stambene zgrade u vreme zabrane kretanja. Snabdevenost maloprodajnih trgovinskih objekata i radnji dobra, apoteke imaju hirurške maske, nemaju alkohol i zaštitne rukavice. Počinje podela 212 paketa hrane i higijene za korisnike novčane socijalne pomoći. Centar za socijalni rad dostupan socijalno ugroženim građanima. Rezultati testiranja za lice na koje se od ranije sumnja na zarazu koronavirusom se još uvek čekaju, prvi kontakti već izolovani.

This image has an empty alt attribute; its file name is 486-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 487-1024x683.jpg

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad konstantovano je da je epidemiološka situacija u gradu nepromenjena u odnosu na juče, da još uvek nema rezultata testiranja osobe na koju se od ranije sumnja na zarazu koronavirusom, kao i da su prvi kontakti već izolovani bez obzira na to dali će rezultati ispitivanja biti pozitvni ili negativni.

This image has an empty alt attribute; its file name is 488-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 489-1024x683.jpg

Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov je u telefonskom razgovoru za FAR rekao da će danas početi podela maski za građane Dimitrovgrada. U prvom navratu biće distribuirano oko 1500 maski, dok će za koji dan, prema njegovim rečima, biti podeljeno još 2000 maski. Dimitrov kaže da će u toku današnjeg dana početi podela 212 paketa hrane i higijene, u vrednosti od oko 2000 dinara, koji će biti namenjeni korisnicima novčane socijalne pomoći. Penzionerima u ovom trenutku neće biti deljeni paketi jer, kako ističe Dimitrov, njima će država isplatiti jednokratnu pomoć od 4000 dinara.

Komandant štaba ističe da će Javno preduzeće “Komunalac” danas vršiti dezinfekciju stambenih zgrada u vreme zabrane kretanja i dodaje da stanari neće moći da napuštaju svoje stanove dva sata nakon dezinfekcije jer će, kako kaže, ona biti vršena hlornim preparatima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 490-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 491-1024x683.jpg

Prema rečima Dimitrova, snabdevenost maloprodajnih trgovinskih objekata i radnji u gradu je dobra, a u apotekama, kako kaže, mogu se naći hirurške maske, ali ne i alkohol i zaštitne rukavice. Što se tiče građana koji imaju potrebu za socijalnom pomoći, Dimitrov napominje da treba da se obrate Centru za socijalni rad koji, kako kaže, radi svakodnevno, osim u dane vikenda, a da će lokalna samouprava na osnovu procene Centra odmah finansijski pomoći ugroženo stanovništvo.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik. Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
mart 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar