a

Hladna vazdušna masa koja pristiže sa severa spustiće temperaturu, a doći će i nove snežne padavine.

Prema prognozi RHMZ-a, krajem dana u nižim predelima kiša i susnežica, u brdsko-planinskim predelima sneg. Tokom noći očekuje se intenziviranje padavina i sneg i u nižim predelima, a na planinama povećanje snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren severni i severozapadni, na istoku i u Vojvodini povremeno jak. Maksimalna temperaura od 2 do 8 stepeni. U sredu na istoku i jugoistoku zemlje očekuje se sneg od 10 do 15 cm uz jutarnji mraz.

U četvrtak jutarnji mrazevi i razvedravanje uz maksimalnu temperauru od 4 na jugoistoku do 13 stepeni na severozapadu Srbije. a od petka toplije sa dužim sunčanim periodima.

Od 4. do 8. aprila biće toplije vreme sa dužim sunčanim intervalima i uglavnom suvo.

P. Videnov (izvor: RTS / RHMZ)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar