Vladica Dimitrov: Počela podela maski za građanstvo, Hitna pomoć funkcioniše kao ambulanta za COVID-19

Komunalni redari dele maske domaćinstvima u gradu. Građani sa simptomima koronavirusa na pregled u Domu zdravlja bez zakazivanja telefonom, Hitna pomoć funkioniše kao ambulanta za COVID-19. Opštinska služba za pomoć i podršku u kući beleži manji broj poziva nego ranije. Završena dezinfekcija zgrada. Putevi na teritoriji opštine prohodni. U Dimitrovgradu nema novih sumnji na koronavirus.

This image has an empty alt attribute; its file name is 5-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 6-1024x683.jpg

Epidemiološka situacija na području opštine je i dalje ista, bez novih sumnji na zarazu koronavirusom i sa oko 150 izolovanih osoba, konstantovano je na današnjem telefonskom sastanku Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad.

This image has an empty alt attribute; its file name is 7-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 8-1024x683.jpg

Komandant Štaba Vladica Dimitrov je u telefonskom razgovoru za FAR rekao da od proglašenja vanrednog stanja u Domu zdravlja u Dimitrovgradu, Hitna pomoć funkcioniše kao ambulanta za pacijente koji imaju simptome koronavirusa, odnosno povišenu temperaturu, kašalj, bol u grlu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 9-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 10-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 11-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 12-1024x683.jpg

Što se tiče puteva na teritoriji opštine Dimitrovgrad, oni su prema rečima Dimitrova prohodni. Dodaje da će Javno preduzeće “Komunalac” najverovatnije u toku dana posipati so na deonici puta Banski Dol – Planinica, kako ne bi došlo do eventualnog smrzavanja u toku noći. “Komunalac” je, kako kaže, izvršio dezinfekciju stambenih zgrada, a usled snežnih padavina danas nije vršena dezinfekcija trotoara i ulaza u maloprodajne objekte.

This image has an empty alt attribute; its file name is 13-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 14-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 15-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 16-1024x683.jpg

Prema rečima Dimitrova, komunalni redari su počeli sa podelom maski za stanovništvo. Navodi da će svako domaćinstvo dobiti po jednu masku, a da će one danas biti distribirane u naseljima Kasarine i Satelit. On, takođe, kaže da Opštinska služba za pomoć i podršku u kući dobro obavlja svoj posao, ali da sada u odnosu na ranije ima manji broj poziva.

Dimitrov ističe da će poljoprivrednici na teritoriji opštine, koji imaju zabranu kretanja, morati da poštuju mere Vlade Srbije i da ne odlaze na svoja imanja u vreme policijskog časa, jer će, kako kaže, svi koji se budu oglušili o naredbe biti kažnjavani.

Detaljinije o ovim temama govori Vladica Dimitrov.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odogovorni urednik. Petar Videnov
Foto. Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
mart 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar