Vladica Dimitrov: Neophodna samodisciplina i striktno poštovanje preventivnih mera

Neophodna samodisciplina i striktno poštovanje svih mera Vlade i naredbi Opštinskog štaba za vanredne situacije. Stanje u zemlji ozbiljno. Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu dobra, nema novih sumnji na zarazu koronavirusom. Mladi ne poštuju preporuke. Penzioneri kupovali osnovne životne namirnice, policija im delila maske i rukavice. Gerontodomaćice tokom vikenda na usluzi nepokretnim osobama. “Komunalac” nastavlja sa dezinfekcijom. Natrijum-nipohlorit samo za upravnike stambenih zgrada. Maske se i dalje dele. Nema kršenja zabrane kretanja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 62-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 63-1-1024x683.jpg

Za razliku od države, koja beleži značajan porast broja zaraženih od koronavirusa, epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je stabilna, bez novih sumnji na COVID-19. Ovo je konstantovano na telefonskoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad.

Komandant Opštinskog štaba Vladica Dimitrov kaže za FAR da su samodisciplina i poštovanje mera neophodni u cilju očuvanja zdravlja svih građana. Na taj način će se, prema njegovim rečima, sačuvati i celokupni zdravstveni sistem, a svim pacijentima će se obezbediti adekvatan tretman prilikom lečenja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 64-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 65-1-1024x683.jpg

Dimitrov kaže da su glavni epidemiološki rizici mladi, koji ne poštuju organičenja i roditelji moraju da ih kontrolišu maksimalno, zatim osobe koje dolaze u Dimitrovgrad iz drugih mesta i ljudi koji moraju da putuju, a to su kako ističe, vozači kamiona, lica koja idu na medicinske preglede u druge gradove u kojima postoji velika transmisija virusa i dostavljači robe.

This image has an empty alt attribute; its file name is 66-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 67-1-1024x683.jpg

Javno preduzeće “Komunalac” danas će vršiti dezinfekciju trotoara i ulaza u maloprodajne objekte i radnje, a takođe jednom nedeljno planirana je i dezinfekcija stambenih zgrada. Navodi, da upravnici zgrada koji mogu da organizuju vršenje dezinfekcije sa stanarima imaju mogućnost da u tu svrhu potraže natrijum-hipohlorit putem mejla: [email protected].

This image has an empty alt attribute; its file name is 68-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 69-1-683x1024.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 70-1-1024x683.jpg

Dimitrov ističe da je stotinak penzionera u gradu ovog jutra iskoristilo mogućnost kupovine osnovnih životnih namirnica u nekoliko maloprodajnih objekata i dodao da većih gužvi nije bilo. On je ujedno pohvalio i rad policije koja je bila zadužena za održavanje reda ispred prodavnica i koja je, kako kaže, delila maske i rukavice najstarijim sugrađanima. Dimitrov kaže da će tokom vikenda nepokretnim osobama na raspolaganju biti gerontodomaćice koje će realizovati aktivnosti usluge pomoći u kući. Telefon za kontakt je 063 / 8806288.

This image has an empty alt attribute; its file name is 71-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 72-1-683x1024.jpg

Prema rečima komandanta Štaba nastavlja se podela maski građanima, a danas su one do 13:00 sati distribuirane meštanima prigradskih naselja Beleš i Gojin Dol.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik. Petar Videnov
Foto: Ivo Tomov / Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
april 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar