Vladica Dimitrov: Vikend u Dimitrovgradu protekao mirno, bez kršenja zabrane kretanja i novih sumnji na COVID-19

U Dimitrovgradu tokom vikenda mirno, četrdesetočasovna zabrana kretanja nije kršena. Epidemiološka situacija stabilna, bez novih sumnji na zarazu koronavirusom. 172 lica na području opštine u izolaciji. Komandant Opštinskog štaba Vladica Dimitrov zahvalio građanima na disciplini i odgovornom ponašanju. “Komunalac” izvršio dezinfekciju javnih površina. Nastavlja se podela maski građanima opštine. Opštinska poljoprivredna služba na raspolaganju povrtarima i stočarima oko prodaje, kontakt lice Aleksandar Igov, broj telefona: 062 / 8806424.

This image has an empty alt attribute; its file name is 91-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 92-1024x683.jpg

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu trenutno je stabilna, bez novih sumnji na zarazu koronavirus i sa 172 lica koja se trenutno nalaze u izočaciji. Četrdesetočasovna zabrana kretanja koja je bila na snazi tokom vikenda, inače najduža od kako je u Srbiji uvedeno vanredno stanje, nije kršena, konstantovano je na današnjoj telefonskoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad.

Komandant Opštinskog štaba Vladica Dimitrov je zahvalio građanima Dimitrovgrada na pokazanoj disciplini i odgovornom ponašanju i dodao da prvog dana ove sedmice na ulicama nije prisutan povećan broj ljudi, što je, kako kaže, znak da građani poštuju sve preventivne mere u cilju suzbijanja širenja koronavirusa.

This image has an empty alt attribute; its file name is 93-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 94-1024x683.jpg

Prema rečima Dimitrova, Javno preduzeće “Komunalac” je izvršilo dezinfekciju Doma zdravlja, trotoara u Balkanskoj ulici i ulaza u maloprodajne objekte i radnje, a svake subote dimitrovgradsko komunalno preduzeće radiće i dezinfekciju unutrašnjosti stambenih zgrada.

This image has an empty alt attribute; its file name is 95-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 96-1024x683.jpg

Dimitrov kaže da je Opštinska poljoprivredna služba na raspolaganju povrtarima, što se tiče pružanja pomoći oko plasiranja proizvoda u lokalnim marketima, kao i stočarima, koji ne mogu da prodaju svoju jagnjad. Broj telefona poljoprivredne službe je 062 / 8806424, kontakt lice je Aleksandar Igov.

Dimitrov ističe da se danas nastavlja podela maski meštanima naselja “Ćerćeska mala”, a onda će se u toku dana, eventualno sutra nastaviti i u Balkanskoj ulici.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
april 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar