Zavod za javno zdravlje Pirot: U Okrugu 21 pozitivan na Covid-19, još jedan smrtni slučaj

Na teritoriji Pirotskog okruga do 6. aprila laboratorijski je potvrđena 21 osoba od 72 uzorkovane i to – 19 iz Pirota i 2 osobe iz Babušnice. Registrovan je još jedan smrtni slučaj, osoba starosti 54 godine, dijabetičar, saopštio je Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot, a prenele Pirotske vesti.

Na današnji dan u Opštoj bolnici Pirot hospitalizovano je 5 obolelih lica i svi su u stabilnom stanju. Ostala tri hospitalizovana bolesnika su prebačena u Klinički centar Niš, od kojih je jedan na respiratoru.

Na osnovu epidemioloških ispitivanja na području Pirotskog okruga registrovana su 132 obolela lica, koja su pod epidemiološkim nadzorom, a bila su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Od početka epidemije je pod zdravstvenim nadzorom 610 kontakata (unutar porodica, radnog mesta ili je kontakt ostvaren na drugi način, policija, čuvari u Pritvoru…) koji su imali kontakt sa obolelima, verovatnim i potvrđenim slučajevima.

Epidemiološka situacija se iz sata u sat pogoršava, a naredne dve nedelje pojačati sve preporučene mere Vlade Republike Srbije, navodi se u saopštenju Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Izvor: Zavod za javno zdravlje Pirot / Pirotske vesti

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar