Vladica Dimitrov: Maske danas meštanima Željuše i Gojin dola, nastavlja se građevinska sezona

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu nepromenjena u odnosu na jučerašnji dan, građani poštuju mere i slušaju savete nadležnih. Maske danas meštanima Željuše i Gojin dola. Centar za socijalni rad nije na usluzi penzionerima u vezi organizovanja podele paketa, lokalna samouprava prikuplja podatke od PIO Fonda i deliće pakete onima koji ispunjavaju pravo na pomoć. “Komunalac” svakog jutra radi dezinfekciju najprometnijih delova grada. Nastavlja se građevinska sezona, počinju radovi u Lukavici.

This image has an empty alt attribute; its file name is 113-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 114-1024x683.jpg

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad konstantovano je da je epidemiološka situacija stabilna, odnosno da nema sumnji na zarazu koronavirusom i da je broj lica u izolaciji ostao nepromenjen u odnosu na jučerašnji dan.

This image has an empty alt attribute; its file name is 115-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 116-1024x683.jpg

Komandant Štaba Vladica Dimitrov u telefonskom razgovoru za FAR pojašnjava na koji način “Komunalac” vrši dezinfekciju na teritoriji opštine. Navodi da se svakodnevno radi dezinfekcija Doma zdravlja, trotoara i ulaza u maloprodajne objekta i radnje od naselja Strošena češma do policijske stanice, Utorkom, čestvrkom i subotom, kako kaže, komunalno preduzeće dezinfikovaće ulaze u prodavnice na periferiji grada i u prigradskim naseljima, a svake subote posle 13:00 sati i unutrašnjost stambenih zgrada i Balkansku ulicu. Prema rečima Dimitrova, jednom nedeljno biće rađena dezinfekcija kontejnera, a u zavisnosti od dogovora sa Domom za stare vršiće se dezinfekcija ulaza u ovu ustanovu.

On ističe da će “Komunalac” najverovatnije sutra početi radove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži od ulaza u Lukavicu do čvorišta Verzar, uz sve propisane mere zaštite, a nakon njihovog završetka uslediće i asfaltiranje ove deonice puta. On najavljuje i skori početak radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, a zatim i na asfaltiranju sokaka u Željuši.

This image has an empty alt attribute; its file name is 117-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 118-1024x683.jpg

Komandant Opštinskog štaba apeluje na sve penzionere da ne zovu brojeve telefona Centra za socijalni rad, jer, kako kaže, ova ustanova socijalne zaštite ne organizuje podelu paketa pomoći najstarijim sugrađanima. Za to je, prema rečima Dimitrova, nadležna lokalna samouprava koja prikuplja podatke o njihovim primanjima od PIO Fonda i ona će deliti pakete onima koji ispunjavaju pravo na pomoć.

Što se tiče maski, Dimitrov ističe, da su one podeljene u nekoliko naselja u gradu, a da će danas biti uručene meštanima Željuše i Gojin dola, Sutra treba očekivati njihovu distribuciju u Balkanskoj i okolnim ulicama, navodi on.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Ivo Tomov / Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
april 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar