„Pošta Srbije“ besplatno isporučuje seme za prolećnu setvu

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić saopštio je da će JP “Pošta Srbije” poljoprivrednicima besplatno isporučivati seme Instituta za ratarstvo i povrtarstvo za prolećnu setvu dok traje vanredno stanje.

Krkobabić je objasnio da je postignut dogovor o tome da pomenuti institut iz Novog Sada otvori namensku telefonsku liniju putem koje će se ovoj ustanovi obraćati poljoprivrednici i zadruge, dok će “Pošta Srbije” naručene količine semena dostavljati u optimalnom roku.

To je deo nastojanja da seoskom stanovništvu, koje građanima Srbije obezbeđuje osnovne životne namirnice i sirovine za njihovu proizvodnju, olakšamo izuzetno važan sezonski posao – prolećnu setvu, istakao je ministar.

On je naglasio da je JP “Pošta Srbije”, kao društveno odgovorno preduzeće, prepoznalo značaj jedne takve inicijative u teškim momentima za našu zemlju i donelo odluku da, bez naknade, obezbedi domaćinima seme neophodno za setvu, pružajući na taj način svoj aktivni doprinos rešavanju aktuelnih problema u poljoprivredi, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Izvor: srbija.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar