Vladica Dimitrov: Bitno je pridržavanje svih mera, penzionerima savet da bez preke potrebe ne idu u kupovinu

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu nepromenjena, u Pirotu četiri osobe izgubile bitku sa koronavirusom. Vrhunac epidemije u narednih desetak dana, komandant Opštinskog štaba Vladica Dimitrov apeluje na sugrađane da se pridržavaju preventivnih mera. Podela maski i dezinfekcija ulica i ulaza u maloprodajne objekte se nastavljaju po planu. Penzioneri sutra u kupovinu od 4:00 do 7:00 sati, u Dimitrovgradu otvorene obe prodavnice Bled-a, mesara Biftek i market Italiano. Problemi sa javnom rasvetom u selima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 147-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 148-1024x683.jpg

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je i dalje stabilna, bez sumnji na zarazu koronavirusom. U Domu zdravlja nema uzorkovanih pacijenata sa simptomima na COVID-19. Nastavlja se podela maski građanima Dimitrovgrada, od sledeće nedelje počinje i distribucija u selima. Javno preduzeće “Komunalac” vrši dezinfekciju po planu. Ovo je konstantovano na još jednoj u nizu sednica Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad.

This image has an empty alt attribute; its file name is 149-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 150-1024x683.jpg

U telefonskom razgovoru za FAR, komandant Štaba Vladica Dimitrov je rekao da je prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Pirot broj lica zaraženih koronavirusom u Pirotskom okrugu i dalje 21, ali se je broj smrtnih slučajeva u Pirotu povećao sa dva na četiri. Situacija u okrugu je pod kontrolom svih nadležnih institucija, a iz Zavoda apeluju na građane da ostanu kod kuće i poštuju preporučenu socijalnu distancu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 151-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 152-1024x683.jpg

U petak, 10. aprila, građani stariji od 65 godina moći će da kupe osnovne životne potrepštine širom zemlje, u periodu od 4:00 do 7:00 časova. Komandant Opštinskog štaba kaže da će u Dimitrovgradu penzionerima na usluzi biti obe prodavnice Bled-a, market Italiano i mesara Biftek. Dimitrov ovim putem apeluje na starije sugrađane da bez preke potrebe za kopuvinom ne napuštaju svoje domove, a ukoliko imaju potrebu za šetnjom da to učine u blizini svojih kuća.

This image has an empty alt attribute; its file name is 153-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 154-1024x683.jpg

Tri sela na teritoriji opštine Dimitrovgrad, Gornji Krivodol, Vlkovija i Visočki Odorovci prijavila su problem sa javnom rasvetom. Dimitrov kaže da ne razume taj njihov postupak u ovom trenutku, imajući u vidu da niko od meštana ne sme da bude napolju od 17:00 do 5:00 časova ujutru i da u tom periodu nikome nije potrebna javna rasveta i dodaje da će se taj problem rešiti nakon okončanja novonastale situacije.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto. Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
april 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar