a

UNS poziva Vladu da preispita odluku o udaljavanju novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva Vladu Srbije da ponovo razmotri odluku da novinari više ne mogu da prisustvuju konferencijama na kojima lekari i zvaničnici odgovaraju na njihova pitanja.

U danima kada su javnosti neophodne informacije o širenju epidemije i kada su upravo konferencije za novinare služile da umire strah građana, ključno je omogućiti novinarima da direktno postave pitanja i potpitanja stručnjacima i da javnost na taj način dođe do podataka do kojih na drugi način nije moguće doći.

UNS smatra da Palata Srbija pruža dovoljno prostora da se u nju bezbedno smeste svi novinari i da niko ne bude zdravstveno ugrožen. Ako zbog bilo čega to nije moguće, tražimo od Vlade Srbije da omogući novinarima da pitanja postavljaju iz svojih redakcija putem video-linka ili interneta, stoji u saopštenju UNS-a.

Podsećamo i da se građani u velikom broju obraćaju UNS-u sa pitanjima na koja očekuju odgovore i da je bitno obezbediti da nadležni što pre odgovore na sva pitanja novinara i zabrinutih građana, kaže se na kraju saopštenja.

Izvor: UNS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar