Vladica Dimitrov: Bitno je da očuvamo trenutnu epidemiolosku situaciju u Dimitrovgradu, kako zbog nas samih, tako i zbog naših bližnjih

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu stabilna, lica testirana za vikend negativna na COVID-19, očekuju se rezultati testiranja za još dve osobe. Dimitrovgrađani nose maske i poštuju socijalnu distancu. Pridržavanje mera i dalje neophodno kako bi se održalo stabilno stanje u gradu. Za Uskrs pojačane mere kontrole, cilj zaštita stanovništva. Jedno lice prekršilo zabranu kretanja, kazna 50.000 dinara. Situacija u dimitrovgradskom Domu za stare stabilna i pod kontrolom. Na onlajn računu fondacije “Zamisli život” do sada uplaćeno 117.000 dinara, broj računa je 105-2261860-84, AIK Banka. U Pirotskom okrugu 28 osoba pozitivno na koronavirus.

This image has an empty alt attribute; its file name is 225-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 226-1024x683.jpg

Na današnjoj telefonskoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad ocenjeno je da je epidemiološka situacija u Dimitrovgradu stabilna. Prema podacima kojima raspolaže Opštinski štab, rezultati testiranih osoba tokom vikenda su negativni, a u toku dana, eventualno sutra, očekuju se nalazi za još dve osobe.

Komandant Štaba Vladica Dimitrov je u telefonskom razgovoru za FAR rekao da građani Dimitrovgrada poštuju sve naredbe Vlade i mere Opštinskog štaba, ali poziva na dodatan oprez kako bi se očuvala trenutna situacija u gradu. On apeluje na sve sugrađane da poštuju i zabranu kretanja, imajući u vidu da su kazne za takav prekršaj visoke i dodaje da je jedno lice koje nije poštovalo ovu meru kažnjeno sa 50.000 dinara. Prema njegovim rečima za Uskrs će biti pojačana kontrola, a kako navodi, sve u cilju zaštite stanovništva.

This image has an empty alt attribute; its file name is 227-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 228-1024x683.jpg

Dimitrov je istakao da je na onlajn računu fondacije “Zamisli život” za pomoć građanima Dimitrovgrada u vanrednim situacijama za sada uplaćeno 117.000 dinara. On poziva sve koji su u mogućnosti da se uključe u ovu akciju i da doniraju određena sredstva i dodaje da će Upravni odbor fondacije doneti odluku na koji način će ona biti raspoređena. Broj računa je: 105-2261860-84, AIK Banka

Dimitrov navodi da je u dimitrovgradskom Domu za stare jedno lice uzorkovano na COVID-19 i izolovano od ostalih štićenika, ali, kako kaže, sa malim indicijama da je pozitivno. Prema njegovim rečima, situacija u ovoj ustanovi je stabilna i pod kontrolom, uz maksimalno poštovanje svih propisanih mera zaštite.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
april 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar