Vladica Dimitrov: Nalazi testiranih osoba u Dimitrovgradu negativni, u Domu za stare se uspostavlja 15-dnevni smenski rad

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu povoljna, nalazi testiranih osoba na COVID-19 negativni. Domu za stare preporuka da uspostavi 15-dnevni smenski rad, testirani korisnik ove institucije negativan. Pojačana kontrola za Uskršnje praznike, poštovanje mera i savesno ponašanje u interesu celokupne zajednice. Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Vladica Dimitrov apeluje na pojedine sugrađane da ne idu u kupovinu u druge gradove. Postepeno popuštanje restriktivnih mera tek nakon pada broja novoobolelih u zemlji.

This image has an empty alt attribute; its file name is 238-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 239-1024x683.jpg

Prema podacima Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad, nalazi testiranih lica na koronavirus su negativni, dok novih uzorkovanih slučajeva u toku jučerašnjeg dana i sinoć nije bilo, tako da je epidemiološka situacija u Dimitrovgradu ocenjena stabilnom. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao Vladica Dimitrov, komandant Opštinskog štaba.

Komandant Štaba je istakao da se tokom Uskršnjih praznika na teritoriji opštine očekuje povećan broj lica iz drugih sredina i dodaje da će Opštinski štab u koordinaciji sa Policijskom upravom učiniti sve da situaciju održi pod kontrolom.

This image has an empty alt attribute; its file name is 240-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 241-1024x683.jpg

Dimitrov kaže da većina građana Dimitrovgrada poštuje sve mere, ali da sav njihov trud može biti uzaludan zbog eventualnih pojedinačnih ispada, On apeluje na svakog pojedinca da se ponaša disciplinovano i da poštuje sve preporuke jer je to, kako naglašava, u interesu celokupne društvene zajednice. Takođe, Dimitrov apeluje i na pojedine sugrađane da ne idu u kupovinu u druge gradove, jer se na taj način povećava epidemiološki rizik.

Prema rečima Dimitrova, situacija u dimitrovgradskom Domu za stare je pod kontrolom, a nalaz jednog korisnika ove ustanove koji je testiran na COVID-19 je negativan. On ističe da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja poslalo preporuku opštini Dimitrovgrad za uvođenje 15-dnevnog smenskog rada u Domu za stare i dodaje da će Opštinski štab naložiti direktorki da ova institucija pod hitno pređe na taj režim rada.

Opširnije u izjavi za FAR govori Vladica Dimitrov.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
april 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar