a

KONKURS: Nagrada za istraživačko novinarstvo “Dejan Anastasijević” 2020

Još četiri dana za podnošenje prijava za nagradu.

Nezavisno udruženje novinara Srbije uz podršku Ambasade SAD petnaestu godinu za redom dodeljuje Nagradu za istraživačko novinarstvo. Od ove godine, Nagrada za istraživačko novinarstvo zove se po našem kolegi, izvrsnom novinaru Dejanu Anastasijeviću, eruditi, briljantnom, duhovitom i hrabrom čoveku, koji je beskompromisno, izuzetnim novinarskim darom otkrivao ratne zločine, političke bestijalnosti, kriminalne, vojne i paravojne klanove.

Nagrada se dodeljuje u tri kategorije:

1. Elektronski mediji (radio i televizija)

2. Štampani mediji

3. Onlajn mediji

Za nagradu mogu da konkurišu autori radova koji su objavljeni u medijima u Srbiji od 5. marta 2019. do 20. marta 2020. godine. Krajnji rok za prijavu na konkurs je 20. april 2020. godine. Radove može prijaviti sam autor, njegov urednik ili kolega.

This image has an empty alt attribute; its file name is 270-1024x683.jpg

Nagrada se dodeljuje za istraživačke novinarske radove, koji se bave temama od velike važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom.

Informacija o tri nominovana rada u svakoj kategoriji biće objavljena na sajtu NUNS-a, a pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti dodele nagrada. Pobednici u sve tri kategorije biće nagrađeni sa po 100.000,00 dinara.

NUNS će objaviti koji radovi su nominovani najmanje nedelju dana pre svečane dodele nagrada koja će se organizovati povodom Dana slobode medija 3. maja.

Sve informacije o konkursu i uslovima mogu se dobiti na web strani NUNS-a www.nuns.rs, putem e-mail adrese [email protected] ili na telefon 060 6466 205.

Molimo sve kolege i medije da objavljivanjem ovog poziva pomognu da što veći broj novinara sazna za ovu nagradu i eventualno konkuriše.

UPUTSTVO za podnošenje prijava

Zajednički kriterijumi za bodovanje predloženih radova

Formular za prijavljivanje

Potvrda medija o objavljivanju teksta / priloga

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar