a

U Zvonačkom kraju u toku podela maski

Sela Zvonci, Rakita, Vuči Del, Jasenov Del, Našuškovica, Preseka, Berin izvor i Zvonačka banja dobili su 600 maski kao pomoć u borbi protiv koronavirusa. Maske je darovala opština Bosilegrad na ime pomoći pripadnicima bugarske nacionalne manjine u opštini Babušnica.

Prema rečima Ivana Takova, člana Opštinskog veća u Babušnici, podela je već u toku i biće završena do početka Uskršnjih praznika.

Takov je za FAR rekao da će posao biti gotov zahvaljujući blagovremeno napravljenom spisku svih žitelja Zvonačkog kraja i koordinaciji sa KIC-om “Zvonci-Babušnica. Po njegovim rečima ta količina maski je dovoljna da podmiri potrebe žitelja pomenutih sela.

S. Aleksić

Foto: Saša Zlatanov

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar