Zoran Đurov: Sednica SO Dimitrovgrad zakazana za 24. april, čeka se saglasnost ministra unutrašnjih poslova

Predsednik Skupštine opštine Dimitrovgrad Zoran Đurov zakazao je sednicu lokalnog parlamenta za petak, 24. april, u 10:00 časova, ali imajući u vidu novonastalu situaciju izazvanu pandemijom koronavirusa, da bi se zasedanje održalo potrebna je saglasnost ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojše Stefanovića.

Đurov je u telefonskom razgovoru za FAR rekao da su odbornici uz poziv za samu sednicu dobili i predlog dnevnog reda, kao i materijal za većinu tačaka, kojih će ukupno biti pet. Pored uobičajenih tačaka kao što su usvajanje zapisnika sa prethodne sednice i odbornička pitanja i inicijative, pred odbornicima će se, prema rečima predsednika Skupštine opštine, naći i plan mera i aktivnosti Opštinskog štaba za vanredne situacije u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa na teritoriji opštine. Takođe, Đurov kaže, da će na dnevnom redu biti i odluka o zaduživanju opštine za potrebe finansiranja kapitalnih investicionih projekata, kao i rebalans budžeta.

Kako kaže Đurov, do početka zasedanja mora se utvrditi način održavanja nadležnih skupštinskih odbora, imajući u vidu zabranu okupljanja većeg broja ljudi. Ističe da se treba rešiti i status odbornika starijih od 65 godina zbog zabrane kretanja. Prema njegovim rečima, sednica sigurno neće biti održana u skupštinskoj sali.

On navodi da je u zahtevu koji je poslat ministru, kao mesto održavanja navedena velika sala Centra za kulturu jer je, kako kaže, u njoj moguće rasporediti odbornike na propisanu socijalnu distancu i ispoštovati sve mere Vlade.

Đurov je građanima opštine Dimitrovgrad čestitao Uskršnje praznike sa željom da ga provedu u zdravlju u svojim domovima i u krugu svojih najbližih.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
april 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar