Naredba Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad

Štab za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad na današnjoj telefonskoj sednici doneo je najnoviju naredbu kojom se ublažavaju pojedine mere. Naredbu objavljujemou celosti:

Na osnovu Zakona o odbrani („Sl. glasnik RS“ br. 116/07, 88/09 – dr. Zakon, 104/09 – dr. Zakon, 10/15 i 36/18) i čl. 41. st. 2. tač. 5 i čl. 43, Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl. glasnik RS“ br. 87/2018.), čl. 13. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti(„Sl. glasnik RS“ br. 15/2016.) i Odluke o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, („Sl. glasnik RS“ br. 29/2020.) Na telefonskoj sednici štaba za vanredne situacije u opštini Dimitrovgrad, održanoj dana 21.04.2020. godine donosi sledeću :

N A R E D B U

1. Rad Zelene pijace (prodaja voća, povrća i cveća) organizuje se kroz prodaju na uličnim tezgama u vlasništvu Opštine Dimitrovgrad. Prodavci su dužni da poštuju sve propisane zaštitne mere (nošenje zaštitnih maski, rukavica i dostupnost dezinfekcionog sredstva za prodavce i kupce).

2. Prodavci mogu da koriste i svoje tezge, koje moraju da ispune uslov da mušterija ne može direktno da dira artikle na tezgi i mogu da se postave na lokaciji „Kanton“ na uglu ul. Nišava i ul. Balkanska, kao i ispred bivše upravne zgrade GID-a u ul. Balkanska.

3. Zadužuje se JP Komunalac Dimitrovgrad da obezbedi zaštitu za tezge u vlasništvu Opštine Dimitrovgrad i da vrši dezinfekciju svih tezgi, svakog radnog dana nakon završetka korišćenja,

4. Gradska pijaca koja je mešovitog tipa biće zatvorena za sve vreme trajanja vanrednog stanja,

5. Ukidaju se tačka 1. i tačka 2. Naredbe Opštinskog štaba za vanredne situacije br. 06-42/2020-17/2-5 od 29.03.2020. godine, a rad u maloprodajnim objektima se organizuje na sledeći način:

Obezbediti prisustvo maksimalno jednog kupca na 10 m2 slobodnog prostora za kupce;

Obezbediti da u maloprodajni objekat može da uđe samo kupac koji nosi zaštitnu masku;

Svi zapošljeni u objektu moraju da nose zaštitne maske i rukavice;

Na vidnim mestima i pored kasa mora da postoji dostupno dezinfekciono sredstvo za kupce i prodavce;

Prodaja voća i povrća mora da bude organizovana na taj način da kupci ne mogu neposredno da dodiruju artikle.

6. Obavezuje se Komunalana inspekcija opštine Dimitrovgrad da se stara o sprovođenju ove naredbe.

7. Ova Naredba Stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu opštine Dimitrovgrad.

Broj: 06-42/2020-17/2-8

Datum: 21.04.2020.godine

KOMANDANT ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Vladica Dimitrov

Naredbu Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad možete pogledati u PDF formatu OVDE.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar