Zabrana kretanja i ovog vikenda, zatvara se privremena bolnica “Čair” u Nišu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da će najverovatnije i ovog vikenda policijski čas biti od petka u 18:00 časova, do ponedeljka u 5:00 časova. Vučić očekuje početak delimične obnove aviosaobraćaja i međugradskog saobraćaja posle 1. maja, a posle 4. maja delimično otvaranje gradskog saobraćaja, javlja RTS.

Što se tiče gradskog saobraćaja, neće odmah biti obnovljeno svih 100 kapaciteta, već srazmerno broju ljudi koji se vraća na posao. Ukazuje da ćemo teško ući bez maske u gradski prevoz.

Prema njegovim rečima, za početak mogu da se uspostave linije sa aerodromima u Evropi i svetu koji budu otvoreni.

“Sledeće nedelje počinju da rade sve radnje ne računajući one u tržnim centrima, a od 4. maja za očekivati je da počne sve da radi”, rekao je Vučić.

Privremena bolnica “Čair” od danas će biti u stanju mirovanja, rečeno je na konferenciji za novinare kriznog štaba za Nišavski i Toplički Okrug. To znači da se epidemiološka situacija na jugu Srbije stabilizuje, ocenjuju članovi štaba, ali upozoravaju da ne bi trebalo da bude opuštanja.

Epidemiološka situacija u ustanovama socijalne zaštite zbog kojih je i formiran poseban krizni štab, je pod kontrolom i dalje se prati.

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je od početka epidemije koronavirus registrovan kod 7.114 osoba. Kovid 19 je odneo 134 života.

Izvor: RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar