a

Humanost Dimitrovgrađana i u vreme epidemije

U galeriji “Metodi Meta Petrov” završena je još jedna uspešna akcija davanja krvi. I pored vanrednog stanja dragocenu tečnost je dalo njih 28.

Ovo je druga po redu akcija dobrovoljnog davanja krvi u Dimitrovgradu, a sledeća će biti održana krajem juna.

This image has an empty alt attribute; its file name is 409-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 410-1024x683.jpg

Akciju su organizovali Crveni krst Dimitrovgrad i Zavod za transfuziju krvi iz Niša.

Dimitrovgrad je već decenijama u vrhu gradova čiji je stanovnici najviše odazivaju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi, a to nije izostalo ni ovog puta u vreme epidemije koronavirusa.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar