UG “Ponišavlje” iz Pirota učestvovaće u projektu: „Podrška preduzetništvu i promovisanje turističkih usluga”

Udruženje građana “Ponišavlje” iz Pirota učestvovaće u projektu: „Podrška preduzetništvu i promovisanje turističkih usluga”, u partnerstvu sa opštinom Vidin i Kulturnim centrom “Bratstvo 1869” iz Ćustendila (R. Bugarska), kao vodećim partnerom. Projekat je odobren u okviru drugog poziva za podnošenje predloga projekata u okviru Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Bugarska i Srbija, saopšteno je iz UG “Ponšavlje”.

Cilj programa je podsticanje uravnoteženog i održivog razvoja pograničnog regiona između Bugarske i Srbije, integrisanog u Evropsku uniju kroz pametni ekonomski rast, prilagođavanje promenama životne sredine i poboljšanje kulture učenja. Sufinansira se iz Instrumenta Evropske unije za bespovratnu finansijsku pretpristupnu pomoć IPA II i biće realizovan u narednih 15 meseci.

Kako je saopštio projektni tim, cilj je poboljšanje kvaliteta postojećih i razvijanje novih turističkih proizvoda i usluga u prekograničnoj regiji podizanjem nivoa kvalifikacije i podsticanjem preduzetništva među mladima.

Udruženje građana “Ponišavlje” je osnovano 2004. godine, važan korak u razvoju organizacije je osnivanje Euroregiona “Nišava”, a najnznačajnije oblasti delovanja i interesovanja su promocija institucionalne prekogranične i transnacionalne saradnje i saradnja sa organima i organizacijama na nacionalnom, lokalnom i regionalnom nivou radi efikasnijeg korišćenja evropskih fondova.

Izvor i foto: UG “Ponišavlje” Pirot

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar