Koronavirusom zaraženo 93, Vlada saglasna sa predlogom za ukidanje vanrednog stanja

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u Srbiji do 4. maja u 15:00 časova registrovano ukupno 9.557 potvrđenih slučajeva Covid-19.

U saopštenju se navodi da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 4.550 osoba, pri čemu su 93 nalaza pozitivna na koronavorus, dok su u poslednja 24 časa preminule četiri osobe, pa se ukupan broj preminulih od početka epidemije povećao na 197.

Takođe, kako se napominje, 2.023 osobe su hospitalizovane, a na respiratorima su ukupno 53 pacijenta.

U Srbiji je do sada testirana ukupno 106.461 osoba, pri čemu je izlečeno njih 1.574, stoji u zvaničnom saopštenju.

Zbog sve boljih rezultata, sledeća konferencija za novinare o preseku stanja koronavirusa biće održana u sredu. Svi podaci, kao i do sada, redovno će biti objavljivani na sajtu covid19.rs.

Na inicijativu Ministarstva odbrane, Vlada Republike Srbije saglasila se na današnjoj sednici da predsednik Republike Srbije i predsednica Vlade upute Narodnoj skupštini zajednički predlog za ukidanje vanrednog stanja. Narodna Skupština će se izjasniti o predlogu Vlade Srbije na posebnoj sednici.

Danas su otvoreni restorani i kafići na teritoriji cele Srbije. Krenuo je međugradski saboraćaj, a na ulice Novog Sada i Kragujevca izašli su autobusi gradskog prevoza.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević, članica državnog Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, kaže da struka preporučuje starijima da se paze, manje kreću, drže distancu, ali nije precizirala kada će zabrana kretanja prestati da važi za starije od 65 godina.

Izvor: srbija.gov.rs / covid.rs / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar