Vučić: Izbori će se održati 21. juna

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori biti održani 21. juna.

Vučić je, posle razgovora sa predstavnicima političkih stranaka koji su najavili učešće na izborima, rekao da je prihvaćena ideja pojedinih stranaka da ima još pet, šest dana za pripremu kako bi onda imali još 38 dana kampanje.

U sredu će, ako ne bude problema, Skupština Srbije ukinuti vanredno stanje, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

“Biće doneto uputstvo za sprovođenje izbora i to je dogovor, konsultovaćemo lekare kako i na koji način, posebno u početku da se obezbedi sigurno obavljanje izbornih radnji”, rekao je Vučić.

On je istakao da će struka biti konsultovana i u vezi izbornih skupova i naglasio kako ne veruje da će ih biti u maju, ali da se nada da će to biti moguće u junu.

Vučić je svima poželeo dobru kampanju, a posebno je imao poruku za funkcionere u vlasti da „duhom tolerancije, na ozbiljan i odgovoran način“ priđu ovoj kampanji, jer on zna šta su političke strasti i kako se ljudi dovijaju da dođu do glasova, preneo je Fonet.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali predsednik Nove stranke Zoran Živković, predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić, predsednik DSS-a Miloš Jovanović, prvi na listi Ujedinjene demokratske Srbije Marko Đurišić, predsednik SVM-a Ištvan Pastor, predsednik Stranke slobode i pomirenja Muamer Zukorlić i predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović. Na tom sastanku bile su i premijerka Ana Brnabić i predsednica Skupštine Maja Gojković.

Pre tog sastanka nekadašnji zaštitnik građana Saša Janković uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome ga upozorava na opasnost od unutrašnjih sukoba u Srbiji i poziva da predloži izglasavanje leks specijalisa kojim će, zbog posledica vanrednog stanja i potrebe da se obezbedi uspeh izbornog procesa, biti odloženi izbori, javila je Beta.

Izvor: Fonet / Beta

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar