Vladica Dimitrov: Nalazi testiranih kontakata pozitivnog lica na COVID-19 negativni

Nalazi testiranih kontakata pozitivnog lica na COVID-19 negativni, u dimitrovgradskom Domu zdravlja bez novih uzorkovanih osoba. U Babušnici tokom vikenda preminulo dvoje ljudi. Protivepidemijske mere i dalje na snazi, kazne za njihovo nepoštovanje. Neregistrovani prodavci ne mogu da prodaju cveće na uličnim tezgama. Razmatra se organizacija i datum početka rada gradske pijace. Dezinfekcija se i dalje vrši po planu, uskoro samo jednom nedeljno. Podela paketa penzionerima danas u Belešu. Oko 200 socijalno ugoženih lica na spisku za dobijanje humanitarnih paketa.

This image has an empty alt attribute; its file name is 185-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 186-1024x683.jpg

Na sedInci Stručno-operativnog tima opštine Dimitrovgrad konstantovano je da su nalazi testiranih kontakata pozitivnog lica na COVID-19 negativni, a da u Domu zdravlja nije bilo novih uzorkovanih osoba. Ocenjeno je da je epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu i dalje nestabilna, imajući u vidu da su tokom minulog vikenda u Babušnici zabeležena još dva smrtna slučaja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 187-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 188-1024x683.jpg

Predsednik opštine Vladica Dimitrov je u telefonskom razgovoru za FAR rekao da se sada očekuje kako će se prvomajski praznici odraziti na epidemiološku situaciju u gradu, ali se nada da je sve proteklo u najboljem mogućem redu i da neće biti novih registrovanih slučajeva.

Ugostiteljski objekti su počeli sa radom prošle nedelje, a prema rečima Dimitrova, oni sada predstavljaju potencijalni epidemiološki rizik zbog okupljanja velikog broja ljudi, uglavnom mladih. Apeluje na vlasnike kafića i restorana da se pridržavaju svih preporučenih mera zaštite jer će u suprotnom biti kažnjavani, a minimalna kazna je, kako kaže, 50.000 dinara.

This image has an empty alt attribute; its file name is 189-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 190-1024x683.jpg

Predsednik opštine ističe da otvaranje lokalne samouprave i institucija u njenom sistemu predstavlja određenu vrstu rizika i dodaje da će se u narednih 7 do 14 dana videti kakav će biti efekat u pogledu epidemiološkog stanja.

Dimitrov je kazao da će komunalni redari danas vršiti kontrolu prodaje cveća na uličnim tezgama, a prodavci koji nisu registrovani neće više moći da ga prodaju na njima. Što se tiče rada gradske pijace, on navodi, da lokalna samouprava u saradnji sa Javnim preduzećem “Komunalac” razmatra način kako i na koji način da se ona otvori, a posebno je situacija kompleksna zbog, kako ističe, dolaska ljudi sa strane.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
maj 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar