PU “8. septembar” 20. maja počinje upis dece u pripremni predškolski program

Upis dece u pripremni predškolski program koji obuhvata poludnevni i celodnevni boravak za radnu 2020/2021. godinu počinje 20. maja i trajaće do 30. juna ove godine, saopšteno je iz Predškolske ustanove “8. septembar”. Pravo upisa imaju deca rođena u periodu od 1. marta 2014. do 28. februara 2015. godine, navode iz ove vaspitno-obrazovne ustanove.

U skladu sa Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, iz ove ustanove obaveštavaju roditelje mališana da će se upis vršiti elektronskim putem preko portala E-uprava i usluge E-vrtić. Roditelji koji nisu u mogućnosti da podnesu zahtev elektronskim putem, isti mogu preuzeti u prostorijama ustanove svakog radnog dana u vremenu od 7:00 do 13:00 časova ili na sajtu www.vrticdmg.edu.rs, a svu ostalu dokumentaciju potrebnu za upis (izvod iz matične knjige rođenih) PU “8. septembar” obezbeđuje službenim putem, stoji u saopštenju.

U saopštenju se, takođe, kaže da roditelji koji spadaju u posebne kategorije (samohrani roditelji i korisnici socijalne pomoći), a koji su u obavezi da prilikom upisa deteta prilože dodatnu dokumentciju, treba da je dostave skeniranu ili fotografisanu na mejl [email protected]. Istovremeno, od 20 maja preko portala E-uprava, koji će biti otvoren tokom cele godine, moguće je podneti prijavu za upis deteta u ostale vaspitne grupe. Deca koja već pohađaju Predškolsku ustanovu, ne upisuju se ponovo, već automatski prelaze u stariju vaspitnu grupu, ističu iz ove ustanove.

Napominju da su roditelji čija deca nisu pohađala Predškolsku ustanovu duže od mesec dana, dužni da prilikom dovođenja deteta dostave potvrdu o njegovom zdravstvenom stanju, izdatu od strane pedijatra. Za decu Pripremnog predškolskog programa, potvrde o zdravstvenom stanju dostavljaće se na početku radne 2020/2021. godine.

Za sve dodatne informacije roditelji se mogu obratiti na mejl: [email protected] ili na brojeve telefona 010/361 087 i 010/360 851.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar