Počela isplata pomoći od 100 evra za penzionere

Prvog dana vikenda krenula je isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra za oko 950.000 penzionera, odnosno za penzionere koji imaju tekući račun u Banci Poštanska štedionica i onima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno onima kojima je otvoren namenski račun u toj banci.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je prethodno u petak, 15. maja, isplaćena ova jednokratna pomoć za oko 100.000 penzionera, koji su tog istog dana mogli i da raspolažu novcem.

U filijalama Poštanske štedionice penzioneri mogu da podignu svojih 100 evra jednokratne pomoći, odnosno u dinarskoj protivrednosti, a reč je o 11.759,40 dinara, koju im je uplatila država. Penzionerima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno koji nemaju tekući račun u banci, Banka Poštanska štedionica otvorila je poseban namenski račun za uplatu jednokratne pomoći. Novac će moći da podignu u svih 185 ekspozitura Banke Poštanska štedionica, kao i na šalterima pošta, naveo je Mali.

Podsetio je da su penzioneri početkom aprila dobili i jednokratni dodatak od 4.000 dinara, zajedno sa punim iznosom penzije za mesec mart i precizirao da će jednokratna pomoć u narednim danima biti isplaćena i drugim penzionerima koji imaju otvorene tekuće račune u poslovnim bankama.

Naredna isplata 100 evra pomoći biće za socijalno ugrožene, a zatim će novac biti uplaćen i ostalim građanima koji su se za pomoć prijavili onlajn ili putem telefona.

Izvor: srbija.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar