a

Još 89 potvrđenih slučajeva u Srbiji, u slučaju pogoršanja situacije ponovo restriktivne mere

Prema poslednjim informacijama Republičkog kriznog štaba u Srbiji ima još 89 zaraženih koronavirusom, od čega je kako javlja RTS, 30 u Vranju. Jedno lice je preminulo, a na lečenju je 805 pacijenata, od kojih je 16 na respiratoru. Od bolesti Covid-19 oporavilo se 4.799 osoba.

U poslednja 24 časa urađeno je 4.113 testa, a od početka epidemije 185.385, pa je ukupan broj pozitivnih slučajeva 10.699. Do sada je od posledica Covid-19 umrla 231 osoba, uz stopu smrtnosti 2,17%, navedeno je na sajtu covid-19.rs.

Uz upozorenje epidemiologa, da bi ukoliko dođe do porasta broja novoinficiranih ponovo mogle biti uvedene restriktivne mere, premijerka Srbije Ana Brnabić je za sutra zakazala sastanak centralnog Kriznog štaba, javili su RTS i Fonet.

Istvremeno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao „izbori neće biti glavna tema“ ukoliko u zemlji bude problema sa koronavirusom i porasta broja zaraženih.

„Odlaganja izbora neće biti ako stvari budemo kontrolisali. Ali ako bude problema sa rastom broja zaraženih koji ne možemo da kontrolišemo, za nas je zdravlje na prvom mestu. Država će reagovati spremno i odgovorno u cilju zaštite života ljudi“, rekao je Vučić, a prenela Beta.

Treba zabeležiti da je juče zbog naglog povećanja broja zaraženih u Vranju održana hitna sednica tamošnjeg Gradskog kriznog štaba.

Sednici je predsedavao dr Slobodan Milenković, a prisustvovao joj je ministar za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Kako prenosi zvanični sajt Grada Vranja sa sednice je upućen apel svim pravnim licima, preduzetnicima i korisnicima usluga da poštuju sve preventivne mere.

Slobodan Aleksić, Beograd (izvor: Covid-19 / Fonet / RTS / Beta / vranje.org.rs)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar