Još tri slučaja u Pirotskom okrugu. Ukupno 124 pozitivna na koronavirus

Tri nova slučaja zabeležena su u Pirotskom okrugu u odnosu na presek od 17. maja, pa je sada broj inficiranih koronavirusom porastao na 124.

Sva tri novozaražena su iz Pirota, koji sada ima 92 pozitivna, Babušnica i dalje ima 21, Bela Palanka 11 i Dimitrovgrad jedan pozitivan slučaj.

U informaciji Zavoda za javno zdravlje i Gradskog štaba za vanredne situacije u Pirotu, koju prenose Pirotske vesti, navodi se da je u odnosu na poslednji izveštaj sa područja okruga, testirano 167 uzoraka i da se čekaju rezulati za još 10. Takođe, stoji da je 18. maja 2020. uzeto još 54 uzorka.

U informaciji se napominje i da je aktuelna epidemiološka situacija nesigurna i da je sa ukidanjem vanrednog stanja, kod većine građana došlo do prekida poštovanja mera.

U zadnjih nekoliko dana otkrivamo nove slučajeve, koji ne znaju gde su se zarazili, što potvrđuje da je virus u populaciji, da prolazi kroz asimptomatske ili blage kliničke forme. Prenosi se prilikom ostvarivanja dužeg kontakta na radnom mestu, u porodici, ali i druženja, kao i okupljanja.

“Apelujemo na građane da i dalje poštuju mere prevencije, distanciranja od starijih ljudi, hroničnih bolesnika, da nose maske, peru ruke i da se ne opuštaju”, piše u saopštenju koje zajednički potpisuju Zavod za javno zdravlje i Gradski štab za vanredne situacije u Pirotu, a prenose Pirotske vesti.

Izvor: Zavod za javno zdravlje i Gradski štab za vanredne situacije u Pirotu / Pirotske vesti

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar