RHMZ upozorava na nepogode, danas i sutra na snazi narandžasti meteo-alarm

Tokom poslepodneva, večeri i noći u većini krajeva Srbije očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom, jakim ili olujnim vetrom i velikom količinom padavina, dok će danas i sutra na snazi biti narandžasto meteorološko upozorenje, prenosi RTS.

Republički hidrometeorološki zavod je zbog velike količine padavina, od 20 do 40 mm za 24 sata, izdao upozorenje na vremenske nepogode za danas i sutra Tokom današnjeg dana će biti promenljivo oblačno, a kiša i pljuskovi sa grmljavinom će tokom prepodneva biti lokalnog karaktera, dok će se intenzivirati posle podne najpre na zapadu i jugozapadu Srbije, a uveče i tokom noći u većini krajeva.

Očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa obilnim pljuskovima i gradom. Duvaće slab i umeren severni i severoistočni vetar, a u zoni pljuskova ponegde jak i olujni.

Najniža temperatura od 12 do 16 stepeni, dok će se najviša temperatura kretati između 22 i 29 stepeni.

Prestanak padavina sutra tokom večeri i noći

U sredu pretežno oblačno i nestabilno sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za nepogode sa obilnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.

Prestanak padavina se posle podne i uveče očekuje na severu, a u toku noći i u zapadnim i centralnim delovima Srbije. Vetar umeren, severni i severozapadni, a u zoni pljuskova ponegde jak i olujni.

Najniža temperatura od 13 do 17, a najviša od 19 do 24 stepena.

Narandžasti meteo-alarm na snazi danas i sutra.

To znači da su prognozirane opasne vremenske pojave koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje, a građani treba da budu obazrivi, svesni rizika i redovno informisani o detaljima očekivanih meteoroloških uslova, kao i da prate savete nadležnih državnih službi.

 Izvor: RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar