a

Dimitrov: Stanje u Dimitrovgradu stabilno, nema novih testiranih lica

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu dobra, u Domu zdravlja nije bilo uzorkovanja briseva na infekciju COVID-19. U Domu za stare stanje pod kontrolom, Lekari specijalisti najverovatnije od 1. juna ponovo počinju sa radom, čeka se mišljenje Zavoda za javno zdravlje Pirot.

This image has an empty alt attribute; its file name is 379-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 380-1024x683.jpg

Na današnjoj sednici Stručno-operativnog tima konstantovano je da je epidemiološka situacija u Dimitrovgradu nepromenjena i stabilna, a kako je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov, u Domu zdravlja nije bilo novih uzorkovanih pacijenata na infekciju COVID-19.

This image has an empty alt attribute; its file name is 381-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 382-1024x683.jpg

Dimitrov je, takođe, istakao da je u Domu za stare od ponedeljka počeo klasičan smenski rad, kao i da su rezultati testiranja zaposlenih u ovoj ustanovi pokazali da nijedan od njih nije zaražen koronavirusom.

This image has an empty alt attribute; its file name is 383-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 384-1024x683.jpg

Predsednik opštine je naglasio da se od 1. juna očekuje da lekari specijalisti počnu ponovo sa radom, ali da se povodom toga očekuje mišljenje Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
maj 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar