Na „Gradini“ sprečen šverc tekstila i obuće vredne tri miliona dinara

Carinici su na terminalu „Gradina“ kod Dimitrovgrada otkrili prekršaj čija ukupna vrednost iznosi gotovo tri miliona dinara, saopšteno je iz Uprave carina.

Na ulazu u zemlju je za detaljnu kontrolu izdvojen novopazarski kamion, koji je prevozio tekstil iz Turske za uvoznika u Novom Pazaru.

Ispostavilo se da se u njemu ispod uredno prijavljenih navlaka za stolice, tekstilnog platna i konaca nalazi i oko dve tone neprijavljene garderobe i obuće.

Carinici su prilikom pregleda u prednjem delu prikolice, ispod pakovanja sa prijavljenim tekstilom, pronašli i 46 džakova sa neprijavljenom robom.

This image has an empty alt attribute; its file name is 370-2-1024x768.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 372-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 373-1024x683.jpg

Veći deo dečje, muške i ženske garderobe i obuće obeležen je oznakama poznatih robnih marki, „adidas“, „najk“, „puma“, „polo“, „levis“, „riplej“, „dizel“ i drugih, tako da će uvoznik osim zbog krijumčarenja odgovarati i zbog povrede prava intelektualne svojine pomenutih brendova.

Prekršaj je otkriven 17. maja, a kako vrednost krijumčarene garderobe prelazi trećinu vrednosti prevoznog sredstva, do okončanja postupka pred nadležnim sudom biće zadržan i kamion sa prikolicom, stoji u informaciji Uprave carine.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar