Počela isplata 100 evra korisnicima socijalne pomoći, isplata druge minimalne zarade u prvoj nedelji juna

Isplata 100 evra za više od 150.000 korisnika novčano-socijalne pomoći počela je jutros u Banci Poštanska štedionica.

Za ostale građane koji su se prijavili za tu pomoć isplata počinje od ponedeljka, 25. maja, izjavio je ministar finansija Siniša Mali i dodao da će država dnevno isplaćivati po pola miliona građana.

“Prijava traje do 5. juna i svi koji se prijave poslednjeg dana novac na račun će im leći do 7. juna. Time, ovaj veliki proces, završavamo 7. juna”, zaključio je Mali i naglasio da se za novčanu pomoć od 100 evra do sinoć prijavilo više od 3,8 miliona građana Srbije,

Ministar je najavio da će druga minimalna zarada privrednicima i zaposlenima biti isplaćena prve nedelje juna, a treća minimalna zarada mesec dana kasnije.

Mali je u izjavi za Tanjug podsetio da je Vlada Srbije prvu minimalnu zaradu za 1.052.000 radnika u 232.000 preduzeća isplatila 7. maja.

Takođe je uputio poziv privrednicima da nastave razgovore sa Fondom za razvoj Republike Srbije i poslovnim bankama za kredite i garantnu šemu. Prema njegovim rečima, mikro, mala i srednja preduzeća tražila su podršku od poslovnih banaka u vrednosti od približno milijardu evra.

Izvor: srbija.gov.rs / Tanjug / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar