a

EU nagrada za istraživačko novinarstvo 2020

Otvoren je konkurs za dostavljanje istraživačkih radova novinara iz Srbije za dodelu godišnje nagrade EU za istraživačko novinarstvo u 2020. godini, navodi se na sajtu NUNS-a.

U saopštenju se kaže da se prijave podnose za istraživačke radove objavljene od 1. januara do 31. decembra 2019, koji se bave slobodom izražavanja, vladavinom prava, transparentnošću, zloupotrebama moći, osnovnim ljudskim pravima, korupcijom i organizovanim kriminalom.

Mogu se kandidovati novinari i grupe novinara, koji rade u bilo kom formatu (štampani mediji, onlajn, radio i TV) sa radovima koji su publikovani ili emitovani u medijima u Srbiji na srpskom jeziku kao i na jezicima manjina ili stranim jezicima.

Ovim konkursom se nastavlja dodela regionalnih nagrada EU za istraživačko novinarstvo u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj kroz projekat „Podizanje kvaliteta vesti i nezavisnog novinarstva u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj“.

Nagrada EU za istraživačko novinarstvo u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj ima za cilj da skrene pažnju i promoviše izuzetna postignuća istraživačkih novinara i poveća vidljivost kvalitetnog istraživačkog novinarstva u tim zemljama.

Žiri za dodelu nagrada EU čine medijski eksperti, urednici, pripadnici naučne zajednice i zaslužni novinari.

Nagrade se dodeljuju godišnje u svih šest zemalja Zapadnog Balkana i Turskoj.

Nagradni fond za Srbiju u 2020. godini (za priloge iz 2019) iznosi 10.000 EUR.

Prva nagrada je 5.000 EUR, druga 3.000 EUR i treća 2.000 EUR.

Rok za dostavljanje predloga je 21. jun ove godine.

Za preuzimanje formulara prijave kliknite OVDE.

Detaljnije na sajtu: [email protected]

 Izvor: NUNS

Foto. Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar