a

Izbori 2020: Još jedna opcija za dimitrovgrađane, proglašena izborna lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija (JS)”

Peta izborna lista u Dimitrovgradu koju je proglasila Opštinska izborna komisija i za koju će građani moći da glasaju na predstojećim lokalnim izborima, je “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija (JS)”. Na listi se nalazi 29 kandidata za odbornike, a prvi na njoj je Ivica Mladenov, strukovni ekonomista iz Željuše.

Ivica Mladenov je izjavio da će se Opštinski odbor ove stranke zalagati za transparentnost u radu lokalne samouprave, kao i da se uradi istinita socijalna karta opštine u najkracem mogućem roku. Prema njegovim rečima, u slučaju da su oba bračna partnera bez posla, bar jednom treba omogućiti zaposlenje. Navodi, da će stranka težiti da pruži pomoć u vidu subvencija svim poljoprivrednicima, kao i upošljavanju svih preduzetnika iz građevinske delatnosti sa teritorije opštine.

Opštinska izborna komisija je do sada proglasila ukupno pet lista – “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, “Demokratska partija Bugara – Nebojša Ivanov”, “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS)”, “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” i “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbije (JS)”.

Izbori u Srbiji zakazani su za 21. jun.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar