a

Ne krećite bez kišobrana,oblaci i kiša narednih sedam dana u Srbiji

I narednih nedelju dana biće netabilno sa kišom i temperaturom ispod prosečnih vrednosti za ovaj period.

Sinoptičari RHMZ-a za petak najavljuju promenljivo oblačno vreme, mestimično sa kišom. Očekuje se lokalna pojava grmljavinama sa količinom padavina od 10 litara. Najviša temperatura od 17 do 22 stepena.

U subotu oblačno, kiša, pljuskovi i grmljavine uz slab vetar, a na istoku umeren severozapadni. Lokalno i do 10 litara padavina. Maksimalna temperatura od 16 do 22 stepena. Slično vreme i u nedelju, a više padavina očekuje se u brdsko-planinskim predelima.

Početak juna biće isto u znaku kiše uz severozapadni vetar i najvišom temperaturom do 20 stepeni, a u periodu od 2. do 6. juna zadržaće se oblačno i nestabilno vreme. Povremeno kiša i lokalni pljuskovima sa grmljavinama, Temperatura ispod prosečnih vrednosti. Krajem perioda u postepenom porastu.

P. Videnov (izvor: RHMZ / RTS)

Foto: Stefan Pavić

Podeli vest
Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar